Una bona estratègia que combini comunicació interna, comunicació externa amb mitjans i comunicació externa digital contribueix positivament a millorar la imatge i el rendiment d’una organització o empresa. Aquesta estratègia ha d’estar alineada amb els valors i objectius de l’empresa i partint d’una base consolidada ha de deixar també lloc a la innovació i buscar sempre la millor manera d’arribar al nostre receptor. Per això és important atendre a les noves formes de comunicar i adaptar-les a la nostra estructura. Quines són les tendències en comunicació més destacades per aquest 2022? En repassem quatre que pots portar a la pràctica.

Les newsletters viuen un nou boom

Una newsletter ben treballada, que aporti informació de valor i correctament dosificada serà una gran eina per contribuir a crear comunitat, fidelitzar i captar l’atenció de seguidors, usuaris i/o clients.

Humanització i responsabilitat social corporativa

El compromís real de les empreses i institucions amb la societat i amb els reptes comuns crea un vincle important amb els receptors. Cal dur a terme accions reals i tangibles que humanitzin la marca i mostrin aquest compromís i valors de l’empresa. La manera en la què ho comuniquem marcarà també la diferència. La sostenibilitat i el compromís amb el planeta és un dels grans temes per aquest 2022.

Comunicació AUDIOvisual

El vídeo i els sistemes de streaming ja tenen un espai destacat a les xarxes socials. La sensació de  proximitat i dinamisme que aporten aquests formats fan que el contingut sigui més atractiu i que el receptor personalitzi els missatges de la marca o organització. Aquest 2022 l’àudio tindrà especial protagonisme, la veu aporta proximitat i contribueix a crear un vincle de confiança. Per això els podcast són cada cop més una eina útil de comunicació corporativa unint contingut, proximitat i compatibilitat amb els hàbits de mobilitat i consum. En els propers mesos veurem també com les xarxes socials incorporen nous espais  amb l’àudio com a protagonista.

Storydoing

Una estratègia senzilla que busca involucrar al client / receptor potencial en la història i fer-li viure una experiència diferent amb la marca o organització. Es tracta de crear una història al voltant d’un producte que posi de manifest allò que es predica, ensenyar el que fas amb fets i no només dir el que fas. El consumidor i/o receptor deixa de ser un simple espectador per convertir-se en protagonista i part de la comunicació.

 

 

Tens una història? Vols que t’ajudem a explicar-la? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com