La comunicació interna és un pilar fonamental per al bon funcionament de qualsevol empresa. No només ajuda a mantenir informats els treballadors, sinó que contribueix a millorar l’eficiència i imatge de l’empresa. En aquest post destaquem cinc accions que poden ajudar-te a millorar aquesta àrea de la teva empresa.

  • Estableix els canals de comunicació més eficients: Assegura’t de que els missatges arriben al teu equip de la manera adequada Això pot incloure una combinació de correu electrònic, intranet, xarxes socials internes, aplicacions de missatgeria i reunions regulars. És important garantir que tots els treballadors tinguin accés als canals de comunicació i que s’utilitzin adequadament per difondre informació rellevant.
  • Promou el feedback i la participació entre el teu equip: la comunicació interna no ha de ser unidireccional. És crucial promoure la participació en el procés de comunicació. Això pot incloure la sol·licitud activa de comentaris i suggeriments, la celebració de sessions de brainstorming i la creació de grups de treball per abordar qüestions específiques.
  • Humanitza la comunicació: cada cop valorem més la connexió humana de la comunicació, centrar-nos en humanitzar l’experiència dels treballadors i treballadores serà clau. Podem fer-ho a través d’històries d’èxit, perfils personals o reconeixements.
  • Enfoca’t en el benestar dels equips: aquest ha de ser un dels pilars de l’organització i, per tant, s’ha de veure reflectit en la teva comunicació interna. Cal implementar iniciatives que s’enfoquin en mesures de flexibilitat, desconnexió digital o programes de benestar. Part d’aquesta promoció del benestar dels equips rau en l’escolta i com hem ressaltat anteriorment, la comunicació interna és una de les àrees que ens dóna instruments per fer-ho.
  • Inclou contingut visual i multimèdia a les teves comunicacions: utilitza diferents llenguatges per transmetre la informació de manera efectiva, facilitant la comprensió del missatge i a través d’un material àgil i senzill als receptors.

Implementar accions com aquestes t’ajudarà a aconseguir el màxim potencial amb l’equip i contribuirà a assolir els seus objectius empresarials. A més, no oblidis que tota comunicació interna és també externa, per tant, cal cuidar-la com aquella que es fa de portes enfora.

Tens una història? Vols que t’ajudem a explicar-la i a planificar les teves accions de comunicació? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com