Tot comunica. Des del teu logotip, al tipus de lletra i colors que tries, l’empaquetat d’un producte, el tipus de correu electrònic o butlletí que envies a les causes que patrocines…. En un negoci o institució, la comunicació impregna cada racó i acció. Per aquest motiu cal tenir-ho molt en compte i evitar caure en alguns dels errors més habituals de la comunicació empresarial.

Avui en destaquem cinc dels més freqüents:

  • Pensar que parar atenció a la comunicació és només una cosa per grans marques o corporacions: com hem dit en començar, absolutament tot comunica i això no té res a veure amb la mida d’un negoci. Actualment, el consumidor/a demanda empreses reals, properes i compromeses amb el projecte. Per tant, tenir cura de la comunicació es converteix en essencial.
  • No tenir cura de l’atenció al client i no escoltar-lo: la comunicació unidireccional és un gran error. En l’era de la hiperconnexió, el client fa arribar les seves opinions de manera directa i reclama una resposta i resultats tangibles.
  • Caure en incoherències de discurs o versions diferents d’un mateix fet: abans de comunicar de portes enfora, cal establir correctament el discurs de manera interna i pautar què volem explicar i com. És important que tothom que forma part d’una empresa o organització tingui clars els missatges a transmetre per no caure en incoherències davant un fet o en relació als valors de l’empresa.
  • Limitar la comunicació a les xarxes socials: les xarxes socials són certament una eina imprescindible i es fa difícil pensar en un escenari on una empresa no tingui canals oberts per aquesta via oferint una atenció personalitzada i humanitzant la marca. Ara bé, no poden ser l’únic, cal triar molt bé quines i en quin format s’hi està, a més  de  complementar-ho amb altres accions.
  • Confondre comunicació amb publicitat: la publicitat és una pota més d’una estratègia de comunicació. Pot reforçar un moment o llançament concret i sumar en allò que comuniquem en el dia a dia, sempre de la mà de les línies mestres que marquen els objectius comunicatius.

Tens una història? Vols que t’ajudem a explicar-la? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com