La roda de premsa és un element essencial i molt habitual en qualsevol estratègia de comunicació empresarial i institucional. Ara bé, cal estudiar molt bé quan, com i per què organitzar-ne una. L’objectiu principal d’una roda de premsa és informar d’un tema concret, donant la possibilitat als i les professionals de la premsa de fer preguntes de manera directa per tal que ho traslladin als seus mitjans de comunicació.

Hi ha molts elements a tenir en compte per aprofitar al màxim el potencial d’un recurs com la roda de premsa. A continuació, en detallem cinc que marquen la diferència.

  • Tema. Pot semblar una obvietat però no ho és en absolut, cal assegurar-se de la força del tema que motiva la convocatòria de premsa i valorar en cada cas si podem vehicular-ho a través d’una nota de premsa o entrevista, o bé, o si el tema o anunci té prou potencial com per estructurar una roda de premsa al seu voltant.
  • Espai. Conèixer els mitjans als quals es convoca serà important per triar una localització adequada i caldrà tenir en compte que la il·luminació, els elements visuals i el tipus d’espai afavoreixin l’objectiu. A més, serà importat tenir en compte qüestions com so, possibilitat de connexió, accessibilitat, etc.
  • Quan. Tenir una visió acurada de l’agenda periodística de la jornada per intentar  que la nostra roda de premsa no coincideixi amb altres convocatòries és important, així com ho és conèixer les rutines i horaris clau dels mitjans per triar el millor moment i lloc per celebrar-la.
  • Portaveu. Cal preparar a la persona que intervindrà a la roda de premsa per assegurar-nos que té tota la informació sobre el tema, marcar aspectes clau a transmetre i treballar a fons la manera d’expressar-ho.
  • Contingut. Més enllà del missatge, cal estructurar la roda de premsa de manera que sigui àgil, breu i clara; aportant dades clau i donant espai suficient perquè els i les professionals dels mitjans puguin realitzar les preguntes que creguin convenients. Això es complementarà amb l’entrega d’un dossier i nota de premsa posterior.

Tens una història? Vols que t’ajudem a explicar-la? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com