La comunicació interna contribueix a generar el sentiment de  pertinença a una organització i potencia la marca de la mateixa. És important que aquesta comunicació integri tothom que forma part de l’empresa i es centri en el capital humà. És essencial que sigui bidireccional per poder escoltar el batec de la nostra organització, ja que amb una estratègia ben definida aconseguirem millorar el clima de treball i la motivació dels equips. D’entrada caldrà revisar els processos de comunicació amb els equips i determinar quines són les necessitats internes i externes d’informació per analitzar què podem millorar o reforçar.

Eines i estratègies que poden contribuir a construir una bona comunicació interna:

  • Contacte personal: és un canal imprescindible i que cal cuidar. En organitzacions grans pot ser més complicat arribar a tothom però serà bo establir reunions, activitats i punts de trobada amb els diferents equips. Serà important informar als assistents de dia i hora de convocatòria, ordre del dia, clarificar els objectius de la reunió i enviar-los un resum dels temes destacats a posteriori.
  • Newsletter: aquest tipus de butlletins són una gran eina de comunicació interna. Permet enviar a tot l’equip informació sobre l’empresa, novetats al sector d’interès, testimonis, anuncis de formació, etc.
  • Circular per e-mail: eina útil per comunicar qüestions puntuals i que requereixen un tempo concret per la seva comunicació.
  • Tauler d’anuncis virtual: eina útil en sistemes digitals interns. Pot servir per fer arribar recordatoris d’accions, així com missatges motivacionals puntuals als equips.
  • Bústia de suggeriments: és una bona eina per tenir un canal sempre obert per tal que els membres de l’organització puguin donar la seva opinió i fer propostes. La realització d’aquestes explicant que ha sorgit per una via de  comunicació interna ajudarà a sentir-se part de l’organització.
  • Videoconferències temàtiques: es poden plantejar per àrees i proposar als equips una xerrada d’un expert/a sobre les seves tasques concretes.
  • Enquestes: serviran a la organització per avaluar la utilitat de les seves accions i recollir les impressions dels equips.

Tens una història? Vols que t’adjudem a explicar-la? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com