La nota de premsa forma part de l’estratègia de comunicació corporativa d’empreses i institucions. És un element essencial i molt útil que cal cuidar i mantenir, ara bé, les noves maneres de comunicar i la immediatesa que ens requereixen algunes situacions fan que calgui sacsejar també el seu paper i millorar-les. Ja no n’hi ha prou amb distribuir una nota de premsa a la nostra base de dades de mitjans, cal fer un pas més perquè la nostra comunicació estratègica tingui un millor efecte.

  • És notícia?: no sempre el tema a comunicar per part de l’empresa o institució tindrà un vincle amb temes d’actualitat. Cal redactar la nota de premsa correctament i ressaltant sempre allò més novedós i, sempre que sigui possible, vincular el tema amb una qüestió d’actualitat per ajudar a generar major interès mediàtic.
  • Una imatge val més que mil paraules: un text ben treballat i contextualitzat a la nota de premsa tindrà encara un millor impacte si l’acompanyem amb una imatge vàlida. Facilita la feina als mitjans i multiplica les possibilitats de fer-se amb un espai als mitjans i xarxes dels mateixos si el tema és del seu interès.
  • Notes 2.0: si el tema ho requereix pots aportar vídeos, infografies, gràfics i/o enllaços amb informacions extra a l’hora d’enviar la nota de premsa i faran que el receptor/a tingui un material més complert per treballar.
  • El so també és important: Pensar en tots els mitjans als quals ens dirigim i mirar de fer-los la feina més fàcil és important a l’hora d’enviar una nota de premsa. Cal oferir sempre la possibilitat de contactar amb un portaveu de l’empresa i, a més, adjuntar un arxiu de so amb declaracions del mateix ens ajudarà a completar el missatge.
  • A qui volem arribar?: cal fer una actualització constant de les bases de dades de mitjans i també un filtratge. No tots els temes són d’interès per tots els mitjans per la seva temàtica o format.
  • Personalitzar el missatge: no sempre serà necessari però personalitzar el missatge ens ajudarà a arribar millor a aquell mitjà i multiplicarà les possibilitats d’èxit de la nostra nota de premsa.

Cal tenir en compte aquests detalls però l’èxit no rau només en el contingut, també dependrà d’establir un diàleg regular amb els mitjans. Aquí l’agència de comunicació hi juga un paper clau.

Tens una història? Vols que t’ajudem a explicar-la? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com