El màrqueting de continguts es basa en la creació i difusió de materials rellevants per atreure possibles clients, els potencials i els que ja ho han estat alguna vegada.  Es tracta de dirigir l’atenció cap a la marca sense fer una crida directa a la compra, incrementant la implicació del client i potenciant el vincle entre empresa i públic.

L’objectiu final de les estratègies del màrqueting de continguts va més enllà de la venda, es busca la fidelització. D’alguna manera, podem dir que s’utilitza per crear clients a llarg termini.  El punt de partida és establir una estratègia de continguts que permeti definir els temes, formats, to i canals a utilitzar. Siguin quins siguin, han de tenir certes característiques:

  • Coherència: el contingut ha de tenir coherència amb la marca, els seus valors, objectius, to i productes.
  • Interès: el contingut ha de ser rellevant per als clients, ha de tenir interés i estar relacionat amb allò que els clients de la marca busquen.
  • Oportunitat: cal buscar el moment idoni per compartir-lo, una bona planificació dels continguts ha de contemplar moments clau per la marca.

Les possibilitats de continguts a utilitzar són infinites, alguns dels més habituals són: publicacions a xarxes socials, publicacions a blogs, newsletters i campanyes d’email màrqueting o podcasts.

T’animes a provar com funciona per la teva marca el màrqueting de continguts? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip professional per donar forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyem per posar-lo en pràctica. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com