El boiler plate i el motiu per incloure’l a les teves notes de premsa

En diverses ocasions hem parlat de la importància d’elaborar correctament una nota de premsa perquè es converteixi en un element efectiu dins la teva estratègia de comunicació. Podeu llegir altres article on parlem de cinc elements a tenir en compte en una nota , o bé, et donem algunes pautes per fer un pas més amb les notes que s’envien als mitjans.

La nota de premsa ens serveix per comunicar un fet noticiable i és també l’espai perfecte per introduir-hi tota aquella informació corporativa central per la nostra empresa o institució. Això ho transmetrem amb fets però també amb el to i aquells temes que introduïm en el text. Aquí entra en joc el que es coneix com ‘boiler plate’, parlem d’un text que acostuma a col·locar-se al final del de la nota on donem dades clau sobre l’emissor en mode descriptiu. Aquest text va més enllà d’un eslògan o text publicitar-hi, hem de ser capaços de resumir-hi informació clau sobre nosaltres que ajudi a contextualitzar la notícia i donar dades complementàries sobre l’empresa o institució que signa la nota. Aspectes a tenir en compte a l’hora de crear aquest ‘boiler plate’:

  • Establir de manera clara les idees defineixin correctament l’organització
  • Redactar un text efectiu, àgil i atractiu, de poca extensió
  • Unir dades concretes amb informació qualitativa
  • Crear un conjunt útil i fàcil d’encaixar en el context de la notícia que es presenta a la nota
  • Separar-lo de la resta amb un format destacat
  • Pots utilitzar sempre el  mateix però revisa i actualitza les dades amb regularitat

Introduint el boiler plate a la teva nota de premsa estaràs proporcionant context a la notícia que anuncies, estalviaràs temps a qui la rep i reforçaràs  la teva marca.

Tens una història? Vols que t’ajudem a explicar-la? A Bonaimatge posem a la teva disposició un equip de professionals en diversos àmbits que donaran forma al teu pla de comunicació a mida i t’acompanyaran per posar-lo en pràctica. També podem ajudar-te a dur a terme accions concretes de comunicació. Pots contactar amb nosaltres a través del web: www.bonaimatge.com