La comunicació permanent és una de les claus de la transformació de les organitzacions. Ho acredita l’última enquesta de la consultora McKinsey&Company que ha difós el Club Excelencia en Gestión, associació empresarial dedicada a la millora de la gestió i dels resultats corporatius.

Els resultats diuen que la transformació és necessària però molt pocs executius (un 26%) reconeixen l’èxit dels canvis a les seves empreses. I els consultats què proposen per abordar satisfactòriament el repte? Un 44% creu que s’ha de ser més àgil per neutralitzar les persones resistents al canvi i un percentatge similar que dedicaria més temps desenvolupant i comunicant una història de canvi, millorant la transparència i la implicació de les persones amb l’ajuda del relat. I és en aquest punt on la gestió estratègica de la comunicació corporativa esdevé clau com a eina de transformació.

Comunicar qui som, què fem, per a qui i per què. El lideratge s’assoleix destacant constantment el progrés i l’èxit de la gestió als empleats i als clients. La comunicació interna i l’externa es donen la mà per convertir la transformació en el full de ruta de l’organització.