Per primera vegada la inversió publicitària digital ha superat la de la televisió convencional. És moment de replantejar l’estratègia de publicitat per treure’n el màxim rendiment. Cal buscar el suport perfecte per col·locar la publicitat.
L’última edició de l’informe Media Scopen ha revelat que les companyies van invertir durant l’any 2019 més en les plataformes digitals que no pas en la televisió, que fina ara havia liderat el rànquing. Segons aquest estudi de l’empresa Scopen, el 97% de les companyies entrevistades aposten pel digital, vers el 74% que escullen la televisió generalista, invertint-hi només el 32% dels seus pressupostos publicitaris. Aquestes xifres ens han de fer reflexionar sobre cap on s’enfoca la publicitat, com pot arribar a evolucionar i canviar amb noves plataformes o tecnologies, i sobretot, com podem generar la millor estratègia per garantir un retorn amb la nostra inversió publicitària.
Aquestes variacions en la inversió només s’entenen tenint en compte que els hàbits de consum de la gent estan canviant (com sempre), i ara miren cap a l’entorn digital i segurament cap a les plataformes de pagament. Això no vol dir que la publicitat a mitjans impresos, a la televisió, o a la ràdio, per exemple, siguin inútils, res més lluny de la realitat. El que l’informe vol plasmar és que els usuaris i les empreses miren cap a l’entorn digital, però això sempre és una visió generalitzada, no val per tothom. Només cal trobar el suport perfecte per col·locar la publicitat.
Com sempre, per tenir èxit en aquest món de la comunicació, és imprescindible realitzar una bona estratègia, que tingui en compte a qui ens volem dirigir, que volem aconseguir, perquè no totes les plataformes funcionen igual i cal trobar la que s’ajusta millor. Definir cap on van els esforços publicitaris d’una empresa o entitat no és feina fàcil, per sort sempre es pot comptar amb professionals que entén millor cap on es mou el mercat, quines especificitats té el nostre públic i a on el podem trobar. De poc serveix, per exemple, comunicar a xarxes per un públic que no té perfil de Facebook, o pagar una campanya a televisió si volem arribar a una gent que s’informa mitjançant cercadors.