Les marques són els valors, sensacions i significats que els atribuïm, aquestes són les primeres coses que ens venen al cap quan pensem en una organització. Per aquest motiu és tan important tenir en compte com cada persona entén les marques, compartint o no certs valors o atribuint-li d’uns altres. Això és, en essència, la comunicació corporativa.

Malgrat la varietat de lectures que rebrà la nostra marca, hem de controlar i dirigir-nos per destacar i prioritzar aquells missatges comunicatius que millor representen els atributs i valors que creiem principals. Aquí ja es presenta una primera complicació, la d’escollir els valors identificatius, positius i més estratègics per nosaltres. 

La comunicació corporativa no és una altra cosa que transmetre un cert missatge a un públic específic, tot partint que la comunicació parteix d’una organització. Així la clau és escollir aquest missatge i tenir molt clar a qui ens dirigim, perquè i com arribar-hi. A més, quan enviem un missatge, sigui pel canal que sigui, no només ens esclatarà el públic objectiu d’aquest, sinó que altres persones i organitzacions rebran la comunicació, i per això és rellevant transmetre sempre els valors principals de la marca i no entrar en contradiccions.

Com ajudarà la comunicació corporativa a la teva organització?

 

Avantatges de comptar amb una estratègia de comunicació corporativa

  • Genera una imatge clara i estratègica de la marca, que la diferencia i comunica els seus valors
  • Posiciona la marca i genera un referent a la ment del públic, consumidor o usuari. Per molt que tinguis un bon producte o servei, si no se’t coneix, si no comuniques, ningú ho sabrà.
  • Genera confiança, perquè com més informació té el públic sobre la marca, relaciona els valors i conceptes d’aquesta, en definitiva, com més en sap d’ella, més familiar resulta.
  • Estimula la fidelitat com a resultat de l’increment de confiança. Com més confiança es genera, com més coneix l’usuari la marca, també és més fàcil que la prioritzi davant la competència.

Aquestes claus són bàsiques per entendre les bondats de la comunicació corporativa i tot el que pot oferir a una organització. Moltes vegades les empreses no compten amb experts en comunicació que puguin desenvolupar aquestes estratègies, per això des de Bonaimatge us animem a contactar-nos per coneixents i treballar plegats per incrementar el valor comunicatiu de la vostra marca.