Que s’ha d’utilitzar el màrqueting digital pel correcte desenvolupament d’una empresa no és cap novetat, és gairebé una obligació. La qüestió és ser la millor. Cal una estratègia digital per assolir l’èxit, un pla d’actuació per gestionar de la millor manera l’entorn digital i tot el que aquest pot aportar a una entitat, empresa o institució. En moments complicats, de crisi, com els que vivim, una bona estratègia pot marcar la diferència, i l’aposta pel màrqueting digital pot ser la clau per enfortir-se i capgirar la situació. Us proposem unes claus per aprofitar i guanyar amb el màrqueting digital.

Decideix quins són els teus objectius

Sembla obvi, però cal saber a on volem arribar, quins són els objectius que ens proposem. Aquests han de ser clars, concrets i realistes, a més, poden ser ben variats, des d’augmentar les vendes, millorar la nostra imatge de marca o el posicionament web, per exemple.

Explora el terreny

Ens volem situar de la millor manera en un entorn on no hi som sols, d’una banda hi ha la competència, a la que has de conèixer com a tu mateix, i de l’altra hi són els consumidors. Dels competidors cal saber què fan bé i què s’estan deixant, com treballen i a qui es dirigeixen, tant per desmarcar-se i buscar el nostre propi camí, com per aprofitar les bones idees i aprendre a adaptar-les als nostres propòsits. D’altra banda, és el moment de decidir a qui ens dirigim per entendre quina és la millor manera de captivar-los. I, per descomptat, el terreny inclou totes les possibilitats que la tecnologia ens proporciona, a on fer-nos visibles i com fer-ho.

 

Defineix l’estratègia

Ara que ja sabem quins són els nostres objectius i a qui ens volem dirigir, és el moment de definir de quina manera aplicarem l’estratègia digital per assolir l’èxit. Cal decidir quines accions durem a terme, com i a on, per tant, s’ha de pensar si volem aplicar canvis i millores a la nostra pàgina web (o fins i tot crear-la), generar continguts a les xarxes socials, millorar el nostre posicionament SEO, o enriquir la nostra comunicació digital en general, per exemple. Aquestes accions només funcionaran si entenem quins canals hem d’emprar, i si hem de ser a xarxes socials, escollir a quina.

Moment de possar-ho en pràctica

Quan ja sabem què hem de fer per arribar als nostres consumidors i assolir l’èxit del nostre objectiu, és el moment de començar a implementar les accions. Per això serà important organitzar un calendari d’accions i objectius, i trobar alguna eina d’anàlisi de resultats que ens ajudarà en el següent pas.

Mirem-nos al mirall

Hem aconseguit el que ens proposàvem? Quins han estat els punts forts i on podem millorar? Amb les dades a la mà podem saber si la nostra estratègia ha funcionat com esperàvem, si hem aconseguit coses que no ens havíem proposat o si encara ens queda camí per recórrer. En qualsevol cas, és un bon moment per proposar nous reptes, definir nous objectius.

En qualsevol estratègia digital per assolir l’èxit la planificació és clau, saber que vols aconseguir i quin és el millor camí. En aquest àmbit, com en qualsevol altre de la comunicació corporativa, el suport de professionals pot marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs, perquè a vegades no sabem com definir els objectius o quina és la millor eina per apropar-se al públic desitjat.