Un negoci o projecte ja implica una gran feina, però si és digital, la càrrega augmenta perquè cal tenir moltes coses en compte. La raó és que Internet és un medi que varia moltíssim, oferint molta flexibilitat a emprenedors, experts en màrqueting i creadors de contingut, per ser creatius i elaborar estratègies efectives. Però és aquesta naturalesa tan variant la que complica estar al dia amb les novetats tècniques i estratègiques. Una de les àrees del comerç digital i el màrqueting digital que està sempre en evolució és la redacció SEO, una eina que per qualsevol negoci amb presència digital resulta vital.

No tothom pot fer redacció SEO

El contingut ha de ser el gran pilar de qualsevol negoci digital. Aquesta eina és la que ens posiciona en les cerques de Google, el bon contingut SEO motiva als usuaris, visitants i clients a mantenir-se a la nostra web i consumir el nostre contingut.

Això sí, la complexitat o la quantitat de temps que suposa crear contingut, tenint en compte les necessitats SEO per optimitzar la plataforma, és gairebé sempre subestimada. Tot i que algú que no s’hi dedica pot generar un bon contingut, és més que probable que li hagi de dedicar tant de temps que no surti a compte, o que no estigui prou al dia en temes de SEO. Cal una dedicació constant en matèria de contingut per mantenir un espai actualitzat.

 

 

 

redacció SEO

Millor contractar experts

Encara que tothom sap navegar per Internet, i basta gent té coneixements bàsics de màrqueting, no podem creure que qualsevol pot oferir serveis digitals, i menys si es disposa de poc temps. Optar per professionals assegura l’èxit de l’operació i a més disminueix exponencialment la quantitat de temps que cal dedicar a cada contingut, podent-ne generar molt més.

Una persona professionalitzada en redacció SEO pot assegurar l’optimització i posicionament, també sap equilibrar les paraules clau i utilitzar-les. La seva experiència el manté al dia en les actualitzacions del SEO i pot generar continguts de qualitat, que es tradueixen en conversions, posicionament i engagement d’usuaris.

A vegades es pot manegar internament

És veritat, hi ha situacions en què la redacció es pot fer de forma interna, sense haver de contractar els serveis externs de professionals en redacció SEO. Pot ser interessant si el que es vol és oferir un text molt tècnic, com un blog, sobre un tema específic de l’empresa, en aquest cas és més probable que internament es coneguin les necessitats del sector específic o les qualitats d’allò sobre el que s’escriu. Així i tot, en aquests casos un enfocament barrejat podria ser ideal, mantenint l’expertesa sobre el text de l’empresa però afegint els coneixements SEO per assegurar la qualitat del contingut i el seu desenvolupament digital.