L’anhel d’una companyia o institució no pot ser només vendre la seva idea o producte, amb això no n’hi ha prou, cal crear una relació total amb l’usuari, un vincle fort. Ara és el moment d’esdevenir una love brand. Això s’entén molt bé aquests dies, on la relació entre client i marca s’ha establert com una relació pròxima per necessitat: les xarxes socials estan jugant un paper imprescindible en la comunicació corporativa. Aquesta situació excepcional ens ha donat entendre que cal canviar la nostra relació amb els usuaris, hem de cuidar la nostra presencia i missatge per fer-nos propers i humans. I davant l’adversitat i repte que suposen aquestes setmanes, es presenta una oportunitat comunicativa excepcional: és el millor moment per connectar emocionalment, construir un engagement sòlid, amb una població lligada més que mai a les xarxes i Internet. Ara és l’hora de portar al segon nivell la comunicació corporativa, i relacionar-nos de la millor manera amb el públic, convertint-nos en quelcom més que una marca, ara podem ser aquella marca que la gent s’estima, amb la que es connecta: una love brand.

Tots som capaços d’establir una relació especial amb certes marques, no cal que siguin empreses, pot ser, per exemple, una ciutat. Aquest lligam emocional implica fidelitat i prescripció, qui pot estar més content amb una cosa que aquell qui l’estima?, és humà. D’aquesta manera, si aconseguim convertir la nostra marca en la referència d’algú,ens convertir hem alguna cosa més que una marca, som un ésser amb ànima. Aquesta relació és una gran eina comunicativa que es tradueix en un triomf corporatiu. Però, com podem ser una love brand?, com arribem al cor del nostre públic?

L'anhel d'una companyia no pot ser només vendre la seva idea o producte, amb això no n'hi ha prou. Ara és el moment d'esdevenir una love brand.

No cal ser ingenu i pensar que podem ser la marca estimada per tot el planeta, és impossible. Cal fer un símil amb les relacions entre humans: ningú és estimat per tothom, però si ets algú apreciat en el teu cercle o entre aquelles persones que consideres importants per la teva vida, aquesta vinculació emocional és profunda, profitosa i rellevant. De la mateixa manera, si aconseguim revalorar la nostra imatge i vinculació amb aquells usuaris que resulten destacats pel nostre projecte, assolirem un grau gairebé incondicional d’estima.

Hi ha moltes maneres d’esdevenir una love brand, com ara apostar per la promoció cultural, crear activitats i esdeveniments, tenir una atenció al client impecable… però avui, la clau de l’èxit recau en les xarxes socials, és l’eina més semblant al contacte entre humans, i amics, que existeix, amb tot un món de possibilitats tecnològiques i audiovisuals al nostre abast. Una bona estratègia de comunicació corporativa pot ser clau per emocionar els nostres seguidors, oferint-los més que productes o serveis, els hem de donar emoció, una raó per estimar-nos. Cal mesurar l’atenció als clients, perquè no tot val i no cal fer-se pesat. Aquest equilibri, l’elecció del vocabulari, de l’acció, l’enginy i bons valors que podem comunicar no són fàcils de planejar ni executar, però, no ha estat mai fàcil enamorar ningú, no?, però un cop sents allò especial, estàs lligat per sempre.